Verstappen start sprintrace België vanaf pole, Piastri maakt indruk met P2

0
28
Max Verstappen in België

NOS Sport

Max Verstappen begint zaterdagmiddag (17.05 uur) de sprintrace in België vanaf poleposition. Hij was in de sprintkwalificatie een fractie van een seconde sneller dan Oscar Piastri van McLaren.

Vrijdag werd de kwalificatie voor de race van zondag al gereden. Daarin was Verstappen oppermachtig. Toch start niet hij maar Charles Leclerc vanaf poleposition. Verstappen rijdt door een gridstraf weg vanaf P6.

Door flinke regenval begon de sprintkwalificatie een half uur later dan gepland. Op de opdrogende baan was het voor coureurs zaak om zo laat mogelijk een snelle ronde neer te zetten. Verstappen deed dan in Q1 het snelste.

Haas-coureurs Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg wachtten te lang met hun vliegende ronde. Ze zetten die kort na de toegestane tijd in en zagen daarmee hun kansen op Q2 verloren gaan. Ook Yuki Tsunoda, Valteri Bottas en Zhou Guanyu haalden de tweede sessie niet.

Crash Stroll

Voor Aston Martin verliep die tweede sessie dramatisch. Stroll werd als eerste de baan opgestuurd met mediumbanden, maar dat bleek te vroeg. Hij verloor de controle in een bocht en knalde hard de muur in. Q3 werd niet meer hervat en Strolls teamgenoot Fernando Alonso had nog geen tijd neergezet.

Geen Aston Martins in de beslissende derde sessie dus. Verstappen plaatste zich daar met wederom de snelste tijd wel voor. Hij zette met een laatste poging de beste ronde neer: hij troefde de verrassend snelle Piastri nét af.

De sprintrace stond voor 16.30 uur, maar die is vanwege de later begonnen sprintkwalificatie uitgesteld naar 17.05 uur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here