HomeSportVIDEO Drama voor Nederlandse shorttrackers op mixed relay na val Suzanne Schulting...

VIDEO Drama voor Nederlandse shorttrackers op mixed relay na val Suzanne Schulting | Olympische Spelen

Selma Poutsma, Sjinkie Knegt en Jens van ‘t Wout waren de ploeggenoten van Schulting. Nadat Poutsma Nederland aan de leiding had gebracht ging het bij Schulting na nog geen halve ronde mis.

In het Capital Indoor Stadium waren de Nederlanders favoriet voor het goud, maar na de val van Schulting kwam er dus een einde aan het sprookje voor Oranje. Nederland finishte uiteindelijk als vierde en moest genoegen nemen met een plek in de B-finale.

Het goud ging uiteindelijk naar China. Italië veroverde het zilver en Hongarije completeerde het podium.

Hard gelag

Het is een hard gelag voor Schulting, die in Peking zo uitkeek naar de mixed relay. De 24-jarige Friezin heeft nu nog de relay, 500, 1000 en 1500 meter om alsnog één of meerdere gouden medailles te veroveren. Op de 1000 meter verdedigt ze haar olympische titel, die ze vier jaar geleden tot veler verbazing veroverde.

Messcherp

Schulting won de afgelopen jaren alles wat er te winnen viel en maakte ook tijdens haar eerste optredens in Peking een messcherpe indruk. Op de 500 meter reed ze in de heats naar een indrukwekkend olympisch record, en ook tijdens de kwartfinales van de mixed relay kwam ze sterk voor de dag. Maandag wacht een nieuwe kans op glorie, dan gaat Schulting op jacht naar goud op de 500 meter.

De gemengde aflossing, met van elk land twee vrouwen en twee mannen in actie, is een nieuw onderdeel op de Olympische Spelen.

Alle olympische wedstrijden zijn live te volgen en terug te zien via Eurosport/discovery+.

Schrijf je in voor de Telesport nieuwsbrief en ontvang dagelijks het laatste olympische nieuws.

Telesport nieuwsbrief

Dagelijks het belangrijkste sportnieuws, uitslagen, analyses en interviews.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img