HomeSportVierhouten wordt ploegleider van Pogacar bij UAE

Vierhouten wordt ploegleider van Pogacar bij UAE

Het leven als ploegleider bevalt hem goed. “Ik voelde me het afgelopen jaar wel als een vis in het water. Kon mijn ding kwijt en renners laten presteren. Dat voelde goed. Met als voorbeeld Mauro Schmid. Hij won een rit in de Giro en rijdt nu bij Quick Step-Alpha Vinyl.”

Vierhouten had gehoopt dat Qhubeka door zou gaan, maar toen er eind november nog geen duidelijkheid was, benaderde hij UAE Team Emirates. “Die ploeg trok mij aan. De manier van koersen bevalt mij wel. Het was het enige team dat ik benaderd heb. Een week voor Kerst kreeg ik een telefoontje van teambaas Mauro Gianetti met de boodschap dat ik de kans kreeg.”

De 51-jarige Vierhouten zegt dat er vijf kandidaten waren voor één plek. “Ze hadden gezien hoe ik in de Giro te werk ging en waren daar wel te spreken over.”

Pogacar op kasseien

Bij zijn nieuwe ploeg gaat de geboren Ermeloër onder anderen topwielrenner Pogacar begeleiden bij de Ronde van Vlaanderen. De Sloveen wil daar graag op kasseien leren rijden, omdat die ondergrond ook terugkomt in de Tour.

Vierhouten, die met uitzondering van het openingsweekeinde alle klassiekers voor zijn rekening neemt, hoeft in ieder geval geen cursus Sloveens te volgen. “Hij kan prima Engels.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img