Vitesse-trainer Cocu blij dat het weer over voetbal gaat: ‘Doet wat met spelers’

0
37

NOS Voetbal

Bij Vitesse gaat het eindelijk weer over (degradatie-)voetbal: ‘Nooit getwijfeld’

Natuurlijk was het een opluchting voor Vitesse-trainer Phillip Cocu. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat het goed zou komen. Maar het heeft wel wat langer geduurd dan verwacht.”

Donderdag kwam een einde aan het eindeloze getouwtrek tussen zijn club en stadioneigenaar Michael van de Kuit over de huur van Gelredome. De Arnhemmers huren in ieder geval tot 2030 het stadion.

Daarmee is de proflicentie veiliggesteld, maar wel tegen een hoge prijs. Hoe hoog precies is niet bekend gemaakt, maar volgens de beoogde nieuwe eigenaar en geldschieter Coley Parry een paar weken geleden, gaat Vitesse niet veel minder dan de betwiste twee miljoen euro betalen.

Maar in de tussentijd moesten algemeen directeur Pascal van Wijk en rvc-lid Henk Parren het veld ruimen. Bovendien is de overname door de Amerikaanse Common Group van Parry nog altijd niet goedgekeurd door de KNVB.

De beoogde nieuwe eigenaar Coley Parry en de vertrokken Pascal van Wijk, september vorig jaar

Een overname die mogelijk nog iets complexer is geworden, nadat documenten in handen van de Britse krant The Guardian bewijs lijken te geven voor directe financiële betrokkenheid van toenmalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj bij Vitesse sinds 2010.

Betrokkenheid spelers heel groot

“De dingen die speelden, kwamen wel bij de spelers terecht”, aldus Cocu, in gesprek met Omroep Gelderland.

“Soms wordt er weleens getwijfeld over de betrokkenheid van spelers bij de club. Op dat soort momenten zie je dat die juist heel groot is, want het doet ze wat. Dat we een dossier hebben kunnen afvinken, geeft een goed gevoel. We proberen ons los te koppelen van dat soort zaken. Soms lukt dat, soms wat minder.”

En dan is Vitesse op het veld ook nog verwikkeld in de degradatiestrijd. “We hebben de jongens in het weekend lekker naar huis gestuurd om even afstand te nemen van alle Vitesse-perikelen”, vertelt Cocu. “Iedereen kwam met frisse energie terug. En dan ga je de laatste acht wedstrijden in.”

In die acht wedstrijden treft Vitesse zeven clubs uit het rechterrijtje van de eredivisie. “Onze laatste wedstrijd is Feyenoord-uit. De rest is tegen ploegen die dicht bij ons staan. Dat zijn spannende weken, waarbij een beetje goed nieuws best kan helpen.”

Veel zal afhangen van de Noor Sondre Tronstad, leider op het middenveld bij de Arnhemmers. Op de vraag hoe groot de invloed was van alle negatieve berichten, antwoordt hij fijntjes: “Eerlijk gezegd heb ik het helemaal niet gevolgd. Dit is niet mijn zaak, ik heb er geen invloed op. Ik moet presteren op het veld.”

Dat moet dan zaterdagavond gebeuren in Waalwijk. Dan wacht RKC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here