Vitesse verliest kort geding stadion Gelredome en moet 2 miljoen huur blijven betalen

0
28
Vitesse tegen Ajax in de Gelredome

NOS Voetbal

Voetbalclub Vitesse heeft dinsdag een kort geding verloren over het gebruik van stadion Gelredome na 1 oktober. Dat meldt de rechtbank in Arnhem. Vitesse zal voor woensdag de KNVB moeten laten weten waar het komend seizoen speelt.

Clubs dienen de voetbalbond volgens de reglementen uiterlijk in februari te laten weten of ze beschikken over “een stadion in Nederland voor het spelen van wedstrijden die georganiseerd zijn in het kader van betaaldvoetbalcompetities”. Als een club daar niet in slaagt, staat de licentie op het spel.

Opzegging huurcontract

Ten grondslag aan de opzegging van het huurcontract van Vitesse lag het feit dat de overeenkomst stilzwijgend met maar liefst twintig jaar verlengd zou worden, tot 1 oktober 2043.

Vitesse weigerde eigenaar Nedstede nog langer de huur van ruim 2 miljoen euro per jaar te betalen als het huidige contract in september van dit jaar afloopt. De Arnhemmers vinden die prijs niet marktconform, zodoende ontstond er een conflict.

Spelers van Vitesse en NEC betreden het speelveld in de Gelredome

Vitesse beraadt zich na het vonnis van de rechter op vervolgstappen. De rechter heeft dinsdag een zogeheten ‘kop-staartvonnis’ gewezen, waarin alleen de betrokken partijen en de beslissing van de rechter zijn opgenomen. Aangezien de motivering ontbreekt, is het nog niet bekend hoe de voorzieningenrechter tot dit oordeel is gekomen.

Na ontvangst van de motivering heeft Vitesse de mogelijkheid om hoger beroep in te stellen. Dat moet binnen vier weken.

Tussen Vitesse, haar verhuurder en de eigenaar van Gelredome lopen nog twee rechtszaken bij de rechtbank Gelderland. In deze twee zogenoemde bodemzaken, die draaien om het door Vitesse gepretendeerde ‘eeuwigdurend speelrecht’, zijn de zittingen op 9 en 14 maart.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here