HomeSportVoetbalclub Tromsø protesteert via shirts met QR-code tegen WK in Qatar

Voetbalclub Tromsø protesteert via shirts met QR-code tegen WK in Qatar

Duitsland en IJsland volgden het Noorse voorbeeld en twee dagen later kwam ook het Nederlands elftal met een statement. Voor het thuisduel met Letland droegen de spelers van Oranje zwarte t-shirts met de tekst Football Support Change.

KNVB kiest voor diplomatieke weg

Toch kiest de KNVB vooral voor de diplomatieke weg. Zo reisde secretaris-generaal Gijs de Jong onder meer in augustus af naar de golfstaat om zijn zorgen te uiten over de positie van gastarbeiders. De KNVB zegt op deze manier te willen bijdragen aan “duurzame veranderingen” in het land.

“Qatar heeft de afgelopen drie jaar vooruitgang geboekt”, stelde De Jong in augustus. “Dat heeft alles te maken met het WK. De uitdaging is dat alle nieuwe wetten overal ook worden nagekomen, dus er is en blijft veel werk te doen. Door de dialoog te blijven voeren spelen de UEFA-werkgroep en de Europese bonden hier een ondersteunende rol in, maar ook bij de beoogde verdere ontwikkelingen in Qatar.”

Noorwegen zal zelf overigens niet te zien zijn bij het WK in Qatar. De 1-0 nederlaag tegen Oranje in De Kuip in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd deed de Noren de das om.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img