Waterpoloërs Donk halen uit, ook vrouwen De Zaan winnen eerste finaleduel

0
24
Donk-doelman Joran Westerveld

NOS SportAangepast

De waterpoloërs van GZC Donk hebben een grote stap gezet naar hun achtste landstitel. In het eerste duel van de finale van de play-offs was de ploeg uit Gouda thuis met 8-3 (4-1, 3-1, 1-0, 0-1) veel te sterk voor ZV De Zaan.

Ook bij de vrouwen gaat de titelstrijd tussen Donk en De Zaan en daar deelde de ploeg uit Zaanstad juist de eerste klap uit. De Zaan won met 16-10 (5-3, 6-4, 3-1, 2-2).

De mannen van De Zaan wonnen dit seizoen de Supercup en de beker, maar stonden nu bij rust al met 7-2 achter. Waar Donk makkelijk scoorde, kon De Zaan voorin geen vuist maken. De manmeers leverden niets op, veel schoten werden geblokt en anders stond Donk-doelman Joran Westerveld wel zijn mannetje.

Zaterdag is de return in Zaanstad. Wint Donk die ook, dan is het landskampioen. Anders volgt zondag een beslissende derde wedstijd in Gouda.

Rogge blinkt uit

Bij de vrouwen kwam elfvoudig kampioen Donk van 0-2 en 3-5 nog langszij, maar daarna liep De Zaan mede dankzij drie goals van Lieke Rogge (die ook nog een strafworp miste) uit naar 10-5.

Bij rust was het 7-11 en ook in het derde kwart toonde De Zaan, dat dit seizoen de Supercup en de beker veroverde, zich een stuk secuurder in de afronding.

Daarna hoefde De Zaan niet meer zo nodig. De overwinning was binnen en zaterdag kan het in eigen bad voor het eerst kampioen worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here