Weer geen Premier League-finale voor Van Gerwen, Smith te sterk in halve finales

0
24
Michael van Gerwen

NOS Sport

Michael van Gerwen heeft in de veertiende speelronde van de Premier League in de halve finales verloren van Michael Smith (6-4). Het was voor Van Gerwen, in de AO Arena in Manchester, de zesde speelronde op rij dat hij de finale niet haalt. Hij staat momenteel tweede, maar is al wel gekwalificeerd voor de play-offs. Er zijn hierna nog twee speelrondes te gaan voor die play-offs beginnen.

Voortvarende start Van Gerwen

Van Gerwen begon nog sterk in de eerste wedstrijd tegen Gerwyn Price. Het duel in de kwartfinales was die tussen de koploper en de nummer twee die lang bovenaan stond in de Premier League. Na de mindere resultaten van de laatste weken had de Welshman de Brabander ingehaald. De druk was er wel een beetje af, want beide darters waren voor de speelronde als enigen al gekwalificeerd voor de play-offs.

Price won de laatste vijf ontmoetingen, maar het was Van Gerwen die dit keer voortvarend van start ging. Hij stond al snel 4-0 voor met wervelend darts en was vooral ook scherp op de dubbels met vier uit vijf. De vijfde leg miste Van Gerwen drie pijlen op dubbel elf, waarna Price wel raak gooide en zowaar een break plaatste: 4-1.

Nadat beide spelers daarna hun eigen leg wonnen, brak Van Gerwen toch nog een keer, om de wedstrijd met een groot verschil te winnen: 6-2. In de halve finales speelde de Vlijmenaar tegen wereldkampioen Michael Smith, de nummer 3 van de ranglijst in de Premier League.

Van Gerwen kwam 2-0 achter, maar brak terug en maakte 2-2. Veel haalde het niet uit, want twee legs later stond het weer 4-2 voor Smith. Van Gerwen miste in zijn eigen leg een pijl om 102 uit te gooien, waarna Smith weer toesloeg.

Van Gerwen was het daarna kwijt en miste veel dubbels. Omdat Smith drie matchdarts miste, kon Van Gerwen nog wel 5-4 maken.

Terwijl Van Gerwen 40 over had om 5-5 te maken en een beslissende leg af te dwingen, gooide Smith zonder twijfel 116 uit en kwalificeerde zich zo voor de finale.

In die finale versloeg Smith Welshman Jonny Clayton met 6-3.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here