Wereldtopper Sakkari verspert Rus de weg naar de tophonderd, stunt van 15-jarige

0
26

NOS Sport

Arantxa Rus heeft ondanks haar goede vorm niet weten te stunten tegen Maria Sakkari. De nummer tien van de wereld was in de tweede ronde van het sterk bezette WTA-toernooi van Madrid met 6-4, 6-4 te sterk.

Rus heeft na een flinke opleving in de laatste weken de tophonderd weer binnen handbereik, maar tegen Sakkari liet ze haar kansen onbenut.

Arantxa Rus

Hoewel beide sets dezelfde eindstand kenden, zat er een wereld van verschil in de krachtsverhoudingen. Waar Rus in het eerste deel van de partij volstrekt kansloos was, met buiten de twee dubbele fouten slechts twee punten op eigen kracht op de service van de Griekse, kwam het duel daarna helemaal los.

Cruciale fouten

Aanvankelijk leek Rus haar eigen glazen in te gooien met een knullig gemiste smash in de openingsgame, die ze bij haar vierde breakpoint tegen inleverde. Maar daarna verspeelde Sakkari met cruciale fouten haar voordeel, terwijl Rus steeds mooiere punten ging maken.

Rus werd daarna voor een tweede keer gebroken, maar naarmate de rally’s en de games steeds langer werden, namen ook de irritaties bij Sakkari toe.

Nadat de Griekse op eigen service haar eerste wedstrijdpunt had verspeeld, kreeg Rus kans op kans om terug te breken. Sakkari kookte van woede om een uitgegeven service, waarna het duel door een hevige discussie met de umpire nog een paar minuten stillag.

Sakkari redde haar opslaggame door na haar tweede service de langste rally van de partij te winnen en ook de laatste twee punten van de partij, begeleid door hard geschreeuw, naar zich toe te trekken.

Rus blijft door de nederlaag nog net iets buiten de tophonderd hangen, waardoor ze volgende maand ook nog niet rechtstreeks geplaatst is tot het hoofdtoernooi van Roland Garros.

Daar had het resultaat van vandaag overigens geen invloed meer op gehad, maar met het oog op Wimbledon en de US Open later dit jaar kunnen een paar punten de komende weken een hoop verschil voor Rus maken.

15-jarige haalt derde ronde wel

Sakkari, bij afwezigheid van de winnares van vorig jaar Ons Jabeur als negende geplaatst in Madrid, gaat dus naar de derde ronde. Dat lukte een andere topper niet, want Petra Kvitova sneuvelde verrassend tegen Jule Niemeier.

De grootste stunt was echter van de pas 15-jarige Mirra Andreeva, die de nummer veertien van de wereld Beatriz Haddad Maia met 7-6, 6-4 terugwees.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here