HomeSportWespen ontregelen bridgers niet: 'EK-titel voor poorten van de hel weggesleept'

Wespen ontregelen bridgers niet: ‘EK-titel voor poorten van de hel weggesleept’

Terwijl de Europese top van de bridgewereld op het scherp van de snede duelleerde bij de EK in het Portugese Funchal, vond een aantal wespen zijn weg naar binnen. Twee spelers werden gestoken en het toernooi moest even onderbroken worden.

De Nederlandse ploeg, bestaande uit Bauke Muller, Louk Verhees, Berend van den Bos, Simon de Wijs, Ricco van Prooijen, Joris van Lankveld, Gert-Jan Ros en coach Ton Bakkeren, wist zijn concentratie te behouden en ging er voor het eerst in de geschiedenis met de Europese titel vandoor in de open categorie.

Commotie

“Ik was verbaasd”, kijkt Ros, de captain van het Nederlands team, terug op het moment dat er wespen de zaal binnenvlogen. “Tijdens ons hele verblijf hier heb ik namelijk geen wesp gezien.”

Toch verstoorden meerdere wespen de slotdag van de EK bridge, toen Nederland tegen Italië speelde. “Het was ongeveer toen een derde van de laatste wedstrijd gespeeld was”, gaat Ros terug naar het moment dat het gebeurde. “In totaal werd twee spelers twee keer gestoken. Een Italiaan en een Duitser.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img