Wevers bekroont terugkeer na roerige periode met EK-goud op balk

0
27

NOS SportAangepast

Sanne Wevers heeft goud veroverd bij de EK turnen in Antalya op het onderdeel balk. De turnster bekroonde zo haar rentree op internationaal niveau na een roerige periode.

Naomi Visser pakte net geen medaille: ze eindigde op de vierde plek op het onderdeel vloer.

Gouden terugkeer Wevers: direct Europees kampioene op de balk

Wevers, met haar 31 jaar een van de oudste deelnemers aan de EK, had zich als derde geplaatst voor de finale. Daarin noteerde ze een score van 13,800. De turnsters die na haar in actie kwamen, konden die score niet meer overtreffen.

Het zilver was voor de Italiaanse Manila Esposito (13,700) en de Hongaarse Szofia Kovacs pakte met dezelfde score brons.

Roerige periode

Sinds de voor haar teleurstellend verlopen Olympische Spelen van Tokio in 2021 kwam Wevers, de olympisch kampioene van 2016, niet meer in actie op internationaal niveau.

Haar vader en trainer Vincent Wevers mocht bij de Spelen niet aanwezig zijn vanwege zijn betrokkenheid bij de geruchtmakende tuchtzaak rondom grensoverschrijdend gedrag in de Nederlandse turnsport. Later werd hij vrijgesproken.

Wevers overwoog na de Spelen van Tokio te stoppen, maar besloot uiteindelijk toch door te gaan met als doel de Spelen van Parijs in 2024. In oktober hervatte ze de training.

In de armen bij vader

In Antalya was Vincent Wevers ook weer van de partij. Hij zag hoe zijn dochter een foutloze oefening neerzette. Ze veroverde de tweede Europese titel uit haar carrière, de eerste was in 2018, en viel na haar oefening haar vader in de armen.

Sanne Wevers werd in Antalya weer bijgestaan door haar vader Vincent

Eerder op de EK in Antalya veroverde Wevers al een bronzen medaille. Samen met Naomi Visser, Eythora Thorsdottir, Vera van Pol en Sanne Veerman eindigde ze als derde in de teamwedstrijd.

Net geen medaille Visser

Visser greep op de slotdag van de EK op het onderdeel vloer net naast de medailles. De oefening van de 21-jarige Nederlandse zonder grote fouten werd gewaardeerd met een score van 13,466.

De Britse favoriete Jessica Gadirova (14,000) pakte het goud en ook de Britse Alice Kinsella (13,666) en de Roemeense Sabrina Maneca-Voinea (13,566) deden het net iets beter dan Visser, die daardoor nog altijd wacht op haar eerste internationale individuele eremetaal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here