Wiegman moet aanvoerder Williamson missen op WK door kruisbandblessure

0
26
Leah Williamson

NOS Voetbal

Voetbalster Leah Williamson moet komende zomer het WK in Australië en Nieuw-Zeeland aan zich voorbij laten gaan. De aanvoerder van het Engelse nationale team van bondscoach Sarina Wiegman heeft de voorste kruisband van haar knie gescheurd en staat voor een lange revalidatie.

De 26-jarige Arsenal-speelster liep haar blessure woensdagavond op in de competitiewedstrijd tegen Manchester United. In de twaalfde minuut van de wedstrijd verstapte ze zich en moest ze van het veld. Na de wedstrijd verliet ze het stadion op krukken.

“Leah begint nu aan een periode van revalidatie en staat voor langere tijd aan de zijlijn. Ze zal te zijner tijd geopereerd worden”, laat haar club weten.

Williamson reageert vanzelfsprekend verslagen op het slechte nieuws. “Het kost mij nu nog veel moeite om de juiste woorden hiervoor te vinden”, zegt ze in een verklaring via sociale media. “Dit nieuws komt hard aan en duurt ook even voordat ik het besef.”

Leah Williamson gaat geblesseerd van het veld

Williamson is de volgende in de lange lijst van speelsters die te maken krijgt met een kruisbandblessure. Speelsters als Vivianne Miedema (Arsenal), Alexei Putellas (FC Barcelona), Beth Mead (Arsenal), Catarina Macario (Olympique Lyonnais) en Marie-Antoinette Katoto (Paris Saint-Germain) vielen allemaal recentelijk uit met dezelfde kwetsuur.

Eerder dit jaar maakten we een explainer over de vele gescheurde voorste kruisbanden in het vrouwenvoetbal. Bekijk deze hieronder:

Sportexplainer: knikkende knieën in het vrouwenvoetbal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here