HomeSportWK Darts: Dirk van Duijvenbode na thriller naar derde ronde | Darts

WK Darts: Dirk van Duijvenbode na thriller naar derde ronde | Darts

Van Duijvenbode kreeg vanwege zijn zeventiende plaats op de wereldranglijst nog een vrijstelling voor de eerste ronde en hoefde tegen Koltsov dus pas voor de eerste keer in actie te komen. De Rus was eerder verantwoordelijk voor de uitschakeling van Jermaine Wattimena.

In de eerste set vlogen de breaks de spelers om de oren, maar het was uiteindelijk Aubergenius die als eerst zijn eigen leg wist te behouden en daarmee ook gelijk de eerste set naar zich toetrok. Koltsov liet zich niet van de wijs brengen en repareerde de schade razendsnel door de tweede set met 3-0 naar zich toe te trekken.

In de derde set keek Van Duijvenbode weer snel tegen een 2-0 achterstand aan. Hij pakte nog een leg terug, maar het kwaad was al geschiet. The Viking trok ook de derde set naar zich toe en vanaf dat moment werden de problemen echt groot voor de Nederlander. Aubergenius toonde zich echter veerkrachtig en wist een beslissende set af te dwingen. Hierin wist de Nederlander uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

Vorig jaar maakte Van Duijvenbode nog diepe indruk op het WK door vanuit het niets de kwartfinales te halen. Hierin moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson (1-5). Voorafgaand aan het toernooi liet de Nederlander nog weten er helemaal klaar voor te zijn om zijn goede prestatie van vorig jaar te herhalen.

Feest bij Martijn Kleermaker.

Feest bij Martijn Kleermaker.

Kleermaker verrast op WK met zege tegen Whitlock

Martijn Kleermaker heeft bij het WK verrassend de derde ronde bereikt. De debutant schakelde de ervaren Australiër Simon Whitlock in vier sets uit: 3-1. Zijn volgende tegenstander is de Brit Joe Cullen, de nummer 13 van de wereld.

Kleermaker liet in de tweede set nog de kans liggen om op een voorsprong van 2-0 te komen. Hij miste op dubbel 20, waarna Whitlock in de volgende beurt de stand alsnog gelijk wist te trekken (1-1). Daarna herstelde de Nederlander zich uitstekend. Hij zegevierde met een gemiddelde van 88.84 punten en een finishpercentage van bijna 38 procent.

„Het ging totaal niet vanzelf, het was echt een gevecht”, reageerde Kleermaker kort na afloop bij RTL7. „Het was harken, duwen en trekken, maar ik bleef gaan. Ik geef nooit op, dat staat niet in mijn woordenboek. Daardoor win ik de partij en dat is het belangrijkste. Ik sta in de volgende ronde en dat is top. Maar het moet zeker nog wat constanter. Het kan eigenlijk alleen nog maar beter gaan.”

Het is voor Kleermaker de eerste keer dat hij deelneemt aan het WK van de profbond PDC. Vorig jaar zou hij eigenlijk zijn debuut maken, maar hij testte toen positief op het coronavirus en werd volgens het veiligheidsprotocol uit het toernooi gezet.

Nathan Aspinall overleeft ook thriller

Eerder op de avond werd het publiek in Alexandra Palace ook al getrakteerd op een gigantische thriller. Nathan Aspinall, de nummer tien van de plaatsingslijst, overleefde tegen Joe Murman een matchdart en stapte uiteindelijk als winnaar van het podium: 3-2.

The Asp balanceerde op het randje van de afgrond en stond zelfs 2-0 in sets en 2-0 in games achter. Met de steun van het publiek lukte het hem toch nog om zich terug te vechten en in tegenstelling tot zijn tegenstander maakte hij wel op zijn eerste matchdart een einde aan de partij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img