Yilmaz kondigt vertrek aan, Fortuna weet van niks: ‘Wellicht verkeerde vertaling’

0
30

NOS Voetbal

Fortuna Sittard is kort na de 3-1 zege op FC Groningen opgeschrikt door een bericht dat doet vermoeden dat aanvoerder en clubtopscorer Burak Yilmaz per direct vertrekt. De Turkse spits bedankte de fans via social media voor de “mooie tijd bij de club”.

En intussen weet de club van niks. “Het was voor ons ook verrassend”, vertelt technisch directeur Sjoerd Ars in NOS Langs de Lijn. “We zullen morgen wel meer te horen krijgen.”

De 37-jarige Yilmaz is de grote vedette van de ploeg. Zijn komst was een stunt van jewelste, maar nog steeds hebben ze er in Limburg nog wel eens moeite mee om met de grillen van zo’n superster om te gaan.

Yilmaz zou veel naar zich toetrekken, zoals bij het vroege ontslag van trainer Sjors Ultee. Hij laat zich nooit wisselen, waarmee hij mogelijk talenten in de weg staat. En sportief valt het ook niet altijd mee, ook al zorgde de zege op Groningen voor wat verlichting voor de nummer elf van de eredivisie.

Uitgefloten door Fortuna-publiek

“Ik vond hem na de wedstrijd vrij opgewekt, omdat we een belangrijke stap hadden gezet richting handhaving”, probeert Ars de stemming bij de Turk te duiden. “En het was een persoonlijke post van Burak. Wat daar exact achter zit, weet ik niet. Wellicht was het een verkeerde vertaling.”

Feit is wel dat Yilmaz werd uitgefloten door een deel van het publiek.

Bekijk hier de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Groningen, misschien dus de laatste partij van Burak Yilmaz:

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard – FC Groningen

Yilmaz heeft nog een doorlopend contract in Sittard. Hij tekende vorige zomer voor liefst vijf seizoenen, waarvan hij in elk geval de eerste twee nog als voetballer actief zou zijn.

“Juridisch gaat dit ook niet zomaar”, zegt Ars. “Maar ik denk ook niet dat het zover zal zijn.”

Europees voetbal

Ars zegt dat hij er niet slechter door zal slapen, aangezien zijn club goede zaken deed en met een beetje geluk zelfs nog de play-offs voor Europees voetbal zou kunnen halen. Maar Yilmaz houdt de gemoederen natuurlijk wel bezig.

“Hij kan gewoon normaal communiceren in het Engels”, weet Ars. “Maar praten en iets opschrijven, dan kun je het net iets anders verwoorden. En dan kan het in een keer heel anders geïnterpreteerd worden.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here