Zilver voor Havik/Hoppezak op slotdag Nations Cup-weekend in Canada

0
25
Havik/Hoppezak op de madison in Milton, Canada

NOS Wielrennen

Op de slotdag van het Nations Cup- weekeinde in Milton hebben Yoeri Havik en Vincent Hoppezak zilver veroverd op de madison. De wedstrijd werd gewonnen door de Portugezen Ivo Oliveira en Iuri Leitão.

Havik en Hoppezak kwamen uit voor Beat, een van de drie commerciële ploegen in de wedstrijd. Zij pakten in negen van de twintig sprints punten en behoorden tot de negen duo’s die een ronde voorsprong pakten.

De Portugezen pakten als enigen twee rondjes; dat leverde hen 40 punten extra op, net genoeg voor de winst. Jan-Willem van Schip en Philip Heijnen pakten ook een ronde. Zij sprintten maar één keer mee; ze wonnen de eindsprint en pakten daarmee op de valreep 10 punten.

Van der Duin vijfde op omnium

Maike van der Duin is vijfde geworden op het omnium. De Britse Katie Archibald won de eerste drie onderdelen en stelde op de puntenkoers het goud soeverein veilig.

Van der Duin

Van der Duin won vrijdag brons op de afvalkoers en werd zaterdag met Daniek Hengeveld vierde op de madison. In het omnium werd ze zesde (scratch), tweede (temporace; ze was als enige mee toen Archibald een ronde voorsprong pakte) en negende (afvalkoers).

In die afvalkoers leek het beste er al af en in de puntenkoers bleek de pijp leeg bij Van der Duin, die één schamel puntje aan haar totaal toevoegde. Op de afvalkoers had ze vrijdag op de eerste dag van de Nations Cup in Milton wel brons gepakt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here