Zoekt Ajax te ver naar technisch directeur? ‘Allach van RKC levert overal goed werk’

0
33
Edwin van der Sar

NOS Voetbal•

“Hoe kom je bij zo iemand?”, zegt Arno Vermeulen in Studio Voetbal. “Engeland gaat niet door en dan vinden we iemand in Duitsland? Dat is bizar. Waarom kom je bij hem uit? Het is onnavolgbaar. Hij schijnt Robert Lewandowski te hebben gescout. Nou, briljant.”

Sinds het vertrek van Marc Overmars, bijna veertien maanden geleden, zoekt Ajax naar een geschikte technisch directeur. Technisch manager Gerry Hamstra mocht het proberen in samenspraak met Klaas Jan Huntelaar en Van der Sar, maar die combinatie bleek geen succes.

“Van der Sar is een overlever, maar heeft een enorm gat laten vallen”, zegt Vermeulen.

‘Alles moet op de schop bij Ajax, selectie is niet zo goed’

De 50-jarige Duitser Mislintat zit momenteel zonder club na zijn vertrek eind november bij VfB Stuttgart en zou al in gesprek zijn met Ajax. Eerder werkte hij als scout voor Borussia Dortmund en Arsenal.

“De situatie is echt penibel”, zegt Vermeulen. “Met deze selectie wordt Ajax volgend seizoen ook geen kampioen. Deze selectie is niet zo goed. Er moet echt versterking bij en ze moeten doorselecteren. Alles moet op de schop. Er moet heel snel een technisch directeur komen en die moet een topcoach aanstellen.”

Ex-Ajacied Rafael van der Vaart wil Van der Sar niet de schuld geven van de huidige problemen. “Er zijn dingen gebeurd die je niet op de Cruyff Academy leert. Ik baal dat Overmars zich misdragen heeft. Hij was zo verschrikkelijk belangrijk, hij was de allerbeste. Dat kon Van der Sar nooit opvangen.”

Tip van Kramer

Aan tafel bij Studio Voetbal zit RKC Waalwijk-spits Michiel Kramer en hij heeft wel een idee over een goede technisch directeur: Mo Allach, nu technisch directeur van RKC en eerder werkzaam bij VVV-Venlo, FC Twente, de KNVB, Maccabi Haifa en Vitesse.

Kramer weet wel een goede technisch directeur: ‘Waarom wordt Allach nooit genoemd?’

“Het valt me op dat Mo Allach nooit wordt genoemd bij Ajax, Feyenoord of PSV”, zegt Kramer. “Hij is gepromoveerd, heeft Europees voetbal gehaald, is kampioen geworden. Hij heeft altijd selecties neergezet die resultaten halen.”

Ibrahim Afellay is het daarmee eens: “Allach heeft overal goed werk afgeleverd. Bij RKC ook, met beperkte middelen”. Moet Ajax dan maar wat dichter bij huis zoeken naar een technisch directeur?

Kijk hieronder naar het fragment over Feyenoord en de vaste rubrieken Eindsignaal over Anthony Lurling (door Frank Heinen) en de Muurligger (door Hugo Borst) over de improductiviteit van de spitsen in de eredivisie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here