HomeSportZwemmers pakken wereldtitel op gemengde estafette 4x50 wissel

Zwemmers pakken wereldtitel op gemengde estafette 4×50 wissel

Passen, meten, wikken, wegen. Het zwemmen van een gemengde estafette is vooral een kwestie van kansberekening. Tijdens de wereldkampioenschappen kortebaan was het zaterdag op de 4 x 50 wissel voor bondscoach Mark Faber een kwestie van gokken. En winnen.

Op slechts 0,02 van het eigen wereldrecord tikte slotzwemmer Thom de Boer zaterdagmiddag aan in 1.36,20. Het Amerikaanse kwartet, dat als tweede aantikte, moest met 1.37,04 bijna een seconde toegeven. Italië (1.37,29) moest zich tevreden stellen met brons.

De Amsterdamse sprinter was geen partij voor de zeven vrouwen met wie hij in het water lag. Vanaf de kant zagen Kira Toussaint, Arno Kamminga en Ranomi Kromowidjojo dat er inderdaad niets mis bleek te zijn met Fabers tactische inzicht.

Fikse klus

De oefenmeester koos er in het emiraat voor dat rugslagzwemster Toussaint het bal zou openen. Ze zwom in haar twee banen een alleszins acceptabele 26,21, maar zadelde daarmee haar ploeggenoot Arno Kamminga op met een fikse klus. “Ik keek links en rechts van me in het water en dat was best wel indrukwekkend”, zei Toussaint.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img