Zwemsters bij WK als derde naar finale 4×100 vrij, ook Kamminga en Steenbergen door

0
36
Marrit Steenbergen, Kim Busch, Sam van Nunen en Milou van Wijk

NOS Sport

De Nederlandse zwemsters hebben zich bij de WK in het Japanse Fukuoka als derde geplaatst voor de finale van de 4×100 meter vrij. Kim Busch, Milou van Wijk, Sam van Nunen en Marrit Steenbergen realiseerden in de series een tijd van 3.35,50.

De Australische vrouwen gingen als snelste door in 3.31,52.

Vooral Steenbergen maakte indruk. Ze zette met 52,13 haar beste splittijd ooit neer en was hiermee ook de snelste van het hele veld. “Ik zag dat we er goed bij lagen, dus ik dacht: ik moet gewoon hard”, zei ze na de race. De finale staat zondagmiddag (Nederlandse tijd) op het programma.

Wisselslag

Steenbergen kwam eerder al in actie op de 200 meter wisselslag en haalde daarop met een tijd van 2.11,31 als dertiende de halve finales. De Amerikaanse Kate Douglas ging in 2.09,17 als snelste door.

Estafettevrouwen als derde naar finale: ‘We staan hier met een heel goed, jong team’

“Dat viel wel zwaar”, zei Steenbergen. “Ik ging te hard af. Dat moest ik aan het einde bekopen. Maar met mijn race op de 4×100 vrij laat ik zien dat het met mijn vorm wel goed zit. Ik weet nu dat ik de 200 wissel in de halve finale anders moet opbouwen.”

Kamminga moet alleen Qin Haiyang voor zich dulden

Arno Kamminga kwalificeerde zich als tweede voor de halve finales van de 100 meter schoolslag. De 27-jarige Kamminga, vorig jaar goed voor zilver bij de WK, zette in de series een tijd neer van 58,71 neer.

Alleen de Chinees Qin Haiyang was sneller met een tijd van 58,26.

“Het ging lekker”, zei Kamminga. “Dit is mijn beste seizoenstijd. Ik zwem een dikke 58’er. Er zijn er maar weinig die dat kunnen en ik denk dat er nog wel rek in zit.”

Nyls Korstanje plaatste zich voor de halve finales van de niet-olympische 50 meter vlinderslag. Hij noteerde in de series met 23,19 de achtste tijd. Imani de Jong redde het niet op de 400 meter vrije slag.

Thomas Jansen wist zich niet te plaatsen voor de finale van de 400 meter wisselslag. Hij zette in de series met 4.16,00 de twaalfde tijd neer. “Helaas is mijn WK nu al klaar. Maar het is supergaaf hier te staan.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here