ASML, van Veldhoven tot het Witte Huis

0
36

ANP

NOS Nieuws

Premier Rutte was op bezoek bij president Biden in het Witte Huis. De chipindustrie was één van de gevoelige thema’s die daar besproken werden. In het bijzonder de machines van ASML uit Veldhoven. Het is de spil in een technologische wedloop tussen de VS en China.

Wat maken ze daar in Veldhoven dat zelfs Joe Biden het erover wil hebben? Hoogleraar chipontwerp aan de TU Delft, Kofi Makinwa, vertelt in podcast de Dag hoe groot de voorsprong van ASML is met zijn machines. En wat dat gesprek in het Witte huis in Washington kan betekenen voor het bedrijf in Veldhoven.

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Reageren? Mail naar [email protected]

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here