Beleggers laten Facebook vallen, zorgen om impact Apple en Tiktok

0
62

Facebooks moederbedrijf Meta kan wel eens een tijd met meer onzekerheid tegemoet gaan. Het aantal Facebookgebruikers neemt heel licht af, het verliest miljarden door een privacymaatregel van Apple en ook de dansjes die TikTok zo populair maken, zitten het bedrijf dwars.

Het concern waarschuwde analisten gisteravond dat de omzetgroei de komende maanden wel eens kan tegenvallen. Alles bij elkaar leidde ertoe dat het aandeel bij de opening op Wall Street zo’n 26 procent om waarde daalde, ofwel omgerekend zo’n 211 miljard euro aan beurswaarde.

Nu is het zo dat Facebook al jaren kampt met problemen. Denk aan de Russische trollen, het dataschandaal met Cambridge Analytica of klokkenluider Frances Haugen die vorig jaar misstanden aan het licht bracht. Toch groeide het bedrijf vrolijk door. De vraag is nu of dat zo blijft. Drie ontwikkelingen zijn zorgelijk voor Facebook:

1. Minder dagelijkse gebruikers

Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf neemt het aantal gebruikers dat dagelijks inlogt op Facebook af: met 1 miljoen, van 1,930 miljard naar 1,929 miljard. Het getal is zo klein, dat de top van het bedrijf het zonder moeite wist weg te poetsen in het persbericht en in het gesprek met analisten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here