Datalek bij streaming-gameplatform Twitch | NOS

0
138

Bij streamingdienst Twitch heeft een datalek plaatsgevonden. Het videoplatform bevestigt dat er een hack heeft plaatsgevonden en zegt de omvang nog te onderzoeken.

Bij het lek zijn onder meer de broncode voor het platform en informatie over betalingen aan bekende gebruikers online gezet, schrijft The Verge. Volgens de techsite is er 125 gigabyte aan gestolen gestolen gegevens op het berichtenplatform 4Chan geplaatst, maar omvatten deze data geen persoonlijke gegevens van gebruikers, zoals wachtwoorden en e-mailadressen.

In de gelekte broncode van het platform zouden criminelen kunnen zoeken naar kwetsbaarheden om nieuwe hacks te ontwikkelen. “Dit opent een gigantische deur voor kwaadwillenden om malware te installeren en gevoelige gegevens te stelen”, zegt een woordvoerder van cybersecuritybedrijf Check Point Software Technologies tegen persbureau ANP.

Op Twitch, eigendom van Amazon, kunnen gamers hun gamesessies live uitzenden, soms voorzien van eigen commentaar. Bekende streamers kunnen geld verdienen met hun video’s.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here