HomeTechnologieElon Musk pauzeert overname Twitter vanwege nepaccounts

Elon Musk pauzeert overname Twitter vanwege nepaccounts

Eind april werd bekend dat Musk, de rijkste man op aarde, voor 44 miljard dollar (42 miljard euro) Twitter zou kopen. Het bestuur van het bedrijf ging na enige aarzeling akkoord.

Er werd de afgelopen dagen getwijfeld aan de haalbaarheid van de deal. Musk zet voor de overname een deel van zijn Tesla-aandelen in. De koers van die aandelen is in een maand tijd met bijna 30 procent gedaald.

Nu zegt Musk dus meer duidelijkheid te willen over de hoeveelheid spamaccounts op het sociale netwerk. Hij heeft het opruimen van ‘spam bots’ een van zijn voornaamste prioriteiten genoemd.

Begin deze maand zei Twitter zelf dat minder dan 5 procent van alle accounts niet van echte gebruikers is. Het bedrijf zei daarbij dat het werkelijke aantal mogelijk hoger ligt, maar dat dit moeilijk te controleren is. Twitter noemde nep- en spamaccounts een van de grote bedreigingen voor het verdienmodel van het bedrijf.

Koers lager

In de handel voorbeurs van het aandeel Twitter kelderde de koers met 17 procent na de tweet van Musk. De koers van het aandeel komt daarmee uit op zo’n 38 dollar. Dat is ongeveer 30 procent lager dan de prijs die Musk aanvankelijk per aandeel zou betalen. Dat de koers nu een stuk lager ligt is een aanwijzing dat beleggers allerminst overtuigd zijn dat de deal daadwerkelijk doorgaat.

Mocht Musk alsnog afzien van de overname, dan is afgesproken dat hij – onder bepaalde voorwaarden – een bedrag van bijna 1 miljard euro aan Twitter overmaakt.

Afgelopen dinsdag gaf Musk nog een interview waarin hij sprak over de geplande overname. Hij zei daarin het twitterverbod van voormalig president Donald Trump mogelijk terug te draaien. Een twitterverbod zou volgens hem alleen voor spambots moeten kunnen worden ingesteld en niet voor personen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img