HomeTechnologieKies je Succession of Max Verstappen? Aanbod videodiensten wordt nóg groter

Kies je Succession of Max Verstappen? Aanbod videodiensten wordt nóg groter

Het aanbod ís al groot, maar komend jaar wordt de keus aan videodiensten nog groter. De tijd dat het begon en eindigde met Netflix ligt al een paar jaar achter ons. Afhankelijk van de interesse en de samenstelling van je huishouden, kun je al snel geld kwijt zijn aan vier of vijf abonnementen.

En daar komen nog eens drie spelers bij. De bekendste naam is HBO Max, de partij achter de populaire series Game of Thrones en Succession. Een andere speler is SkyShowtime, met aanbod van onder meer Peacock (Amerikaanse tv-zender NBC), Paramount+ (CBS) en Showtime. Ook nieuw is Viaplay, dat onder meer de Formule 1 gaat uitzenden; belangrijk dus voor fans van Max Verstappen.

100 miljard euro aan content

De strijd om de kijker wordt dus alleen maar heviger. De Financial Times rekende uit dat in de ‘streamingoorlog’ door Amerikaanse platforms komend jaar zo’n 100 miljard euro wordt uitgegeven. Meer geld betekent meer aanbod en – zo is de hoop – een betere kans om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande te behouden.

Die onderlinge strijd om de kijker wordt in Nederland ook steeds heviger. “Netflix is nog altijd de onbetwiste nummer één hier”, zegt Casper Scheffer, mediadeskundige bij adviesbureau PwC. “De strijd gaat nu om wie de nummer twee wordt. Daarvoor heb je onder meer een behoorlijk reclamebudget en een goede prijsstrategie nodig.”

De markt wordt volgend jaar nóg drukker:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img