Moederbedrijf Facebook op weg naar grootste verlies voor bedrijf op beurs ooit

0
66

Facebook-moederbedrijf Meta heeft vandaag op de Amerikaanse aandelenbeurs 25 procent aan waarde verloren en staat op een verlies van ruim 200 miljard dollar (ruim 175 miljard euro). Dit is in dollars het grootste verlies van een Amerikaans bedrijf op de beurs ooit.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat de Amerikaanse beurs nog niet is gesloten en dat de koers van het aandeel nog kan veranderen. De beurs sluit in de Verenigde Staten om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Meta verwacht de komende tijd minder inkomsten uit advertenties dan waar eerder van werd uitgegaan. Het bedrijf liet daarom gisteren weten dat het voor het eerste kwartaal rekent op een totale omzet 27 tot 29 miljard dollar.

Grotere stijging verwacht

Dat is 3 tot 11 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar, maar investeerders hadden op een grotere stijging gerekend.

De tegenvallende omzet wordt onder meer veroorzaakt door de toegenomen concurrentie van TikTok, maar vooral doordat Apple de gebruikersvoorwaarden voor mobiele apps op Apple-besturingssystemen heeft aangepast. Gebruikers worden uitgenodigd te laten weten dat ze niet willen dat apps hun online activiteiten bijhouden. Daardoor loopt Facebook veel advertentie-inkomsten mis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here