Spotify kondigt maatregelen aan na kritiek over corona-desinformatie

0
56

Young zei daarover: “Spotify is het thuis geworden van levensbedreigende desinformatie over covid. Leugens die verkocht worden voor geld.” Ook riep hij andere artiesten op om hun muziek van Spotify te halen.

Topman Ek zegt in reactie op de kritiek dat het bedrijf beseft dat het een verantwoordelijkheid heeft om juiste informatie te delen. “We gaan luisteraars begeleiden naar onze speciale COVID-19 Hub, een bron die gemakkelijke toegang biedt tot feiten en up-to-date informatie die gedeeld zijn door wetenschappers, artsen, academici en volksgezondheidsautoriteiten over de hele wereld.”

De verwijzing zal de komende dagen wereldwijd uitgerold worden, zegt Spotify-topman Daniel Ek.

Rogan akkoord

Zelf laat Rogan weten blij te zijn met de toevoeging. “Tuurlijk, zet het erbij”, zei hij in een video die hij online deelde. “Ik ben er niet op uit om misinformatie te verspreiden of controversieel te zijn. Ik wil alleen maar praten met mensen.”

Rogan voegde eraan toe dat hij ook artsen met minder controversiƫle ideeƫn spreekt, zoals Sanjay Gupta van CNN. Hij overweegt om dergelijke experts in te plannen kort na gesprekken met omstreden personen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here