Trump kan binnenkort weer op Facebook en Instagram

0
16

Reuters

NOS Nieuws

Hij was twee jaar verbannen, maar Donald Trump mag binnenkort weer op Facebook en Instagram. De schorsing van de Amerikaanse oud-president wordt “in de komende weken” opgeheven, heeft het socialemediabedrijf Meta bekendgemaakt.

Nick Clegg, de Britse oud-vicepremier en tegenwoordig directeur bij Meta, zegt dat mensen moeten kunnen horen wat politici te zeggen hebben. Er zal wel op Trump gelet worden, waarschuwde Clegg. Als hij weer een grens overgaat, volgen er opnieuw maatregelen, klinkt het. Berichten kunnen verwijderd worden of het bereik ervan kan worden beperkt. Ook een nieuwe schorsing wordt niet uitgesloten.

Trump werd geschorst na de Capitool-bestorming van begin januari 2021; zijn opruiende berichten zouden hebben geleid tot het geweld en vormden daarom een “ernstige schending” van onze regels, liet Meta weten. Ook Twitter blokkeerde hem, maar op dat medium werd hij na de overname door Elon Musk weer in genade aangenomen.

Trump richtte na zijn schorsing een eigen socialemediumplatform op, Truth Social. Daarop laat hij weten dat Facebook miljarden heeft verloren door het besluit hem te weren. “Dat mag een zittende president, of wie dan ook die het niet verdient, nooit meer gebeuren”, schrijft hij.

De 76-jarige Trump wil opnieuw een poging doen om president te worden, maakte hij in november bekend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here