HomeZakelijkMaestro verdwijnt uit de pinpas | Geld

Maestro verdwijnt uit de pinpas | Geld

Winkeliers met een pinautomaat die alleen nog Maestro-betalingen accepteert moeten een software-update ondergaan. Die vindt automatisch plaats. Maestro, bekend van de twee in elkaar vloeiende rood-blauwe cirkels, verdwijnt omdat het volgens Mastercard en branche-organisatie Betaalvereniging Nederland is ontworpen voor betalingen in fysieke winkels.

Met een Debit Mastercard of Visa Debit van concurrent Visa kunnen kaarthouders ook online betalingen verrichten. Daarbij zijn pinautomaten in andere Europese landen wel uitgerust voor Mastercard of Visa Debit. Ongeveer de helft van de winkels in Nederland hebben pinautomaten die alleen Maestro accepteren, en geen andere betaaltechneieken

Winkeliers die veel buitenlandse klanten ontvangen lopen met een alleen voor Maestro en V Pay geschikt automaat tegen het probleem aan dat er niet met een buitenlandse pas betaald kan worden. „Die moeten dan terugvallen op contant geld”, aldus de Betaalvereniging.

Banken en betaalinstellingen zijn begonnen met het aanpassen van hun systemen om Maestro-winkeliers te helpen alle betaalmiddelen geaccepteerd te krijgen. „Wij verwachten dat je eind volgend jaar bij de meeste Nederlandse kassa’s met kaarten van Debit Mastercard en Visa Debit kunt betalen, net als in de landen om ons heen”, stelt de Betaalvereniging.

Kaarthouders hoeven volgens Mastercard niets te doen. Als hun pas moet worden vervangen dan wordt de nieuwe automatisch uitgerust met de nieuwe betaalstandaard. Wereldwijd zijn momenteel nog wel meer dan 400 miljoen Maestro-kaarten in omloop die vervangen moeten worden, aldus Mastercard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img