HomeZakelijkMiljardair door het stof om massaontslag via Zoom | Financieel

Miljardair door het stof om massaontslag via Zoom | Financieel

Dat schrijft de Amerikaanse miljardair in een verklaring op de website van zijn bedrijf. Garg viel eerder op Zoom gelijk met de deur in het huis met de mededeling: „Ik heb niet zo geweldig nieuws voor jullie. Als je in dit videogesprek zit, ben je onderdeel van de ongelukkige groep. Je contract wordt met onmiddellijke ingang ontbonden.”

Het abrupte massaontslag, dat in slechts drie minuten plaatsvond, werd hem bepaald niet in dank afgenomen. Een voormalige medewerker voelde zich daardoor afgedankt. Ook kwamen er veel negatieve reacties op internet voorbij.

Het is niet de eerste keer dat Garg, die vanuit India op 7-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten vertrok, uit de bocht vliegt met een harde boodschap aan zijn personeel. Vorig jaar maakte hij via een interne mail nog een aantal werknemers zwart met de melding dat ze niet hard genoeg werken en ze te vergelijken met ’domme dolfijnen’.

Better.com timmerde na een overname door Garg in 2014 flink aan de weg. Het Amerikaanse bedrijf heeft inmiddels al $30 miljard aan hypotheken verstrekt. Er zijn zelfs plannen om Better.com naar de beurs te brengen. Garg zal als toekomstige voorman van een beursgenoteerde bedrijf dan wel zijn toon en booschappen aan het personeel moeten gaan matigen, zo luidt de kritiek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img