HomeZakelijkRecordbonussen voor Wall Street-bankiers: ’Kerstcadeautje van 35% bovenop vaste loon’ | Financieel

Recordbonussen voor Wall Street-bankiers: ’Kerstcadeautje van 35% bovenop vaste loon’ | Financieel

„Onze klanten gaan hun personeel goed betalen”, zegt Alan Johnson tegen persbureau Bloomberg. Hij is de baas van Johnson Associates, een consultant gespecialiseerd in beloningsbeleid van de financiële sector.

Zakenbankiers

Volgens Johnson worden de hoogste bonussen dit jaar uitgedeeld aan zakenbankiers die bedrijven begeleiden bij het uitgeven van nieuwe aandelen of obligaties. Zij krijgen er tot wel 35% meer bonus. Bankiers die fusies en overnames begeleiden krijgen een ’kerstcadeautje’ van tot wel 25% meer.

Hoewel de pandemie de wereldeconomie in een diep dal stortte, draaide Wall Street juist heel goed. Ten eerste kon er veel geld verdiend worden aan de wilde bewegingen op de beurs. Daarna volgende een golf aan fusies en overnames.

Vorig jaar stelden banken zich nog wat bescheiden op, omdat de economische vooruitzichten toen een stuk somberder waren.

Vechten om personeel

Maar er is nog een reden dat banken de knip trekken voor hun personeel. Ook op Wall Street is het vechten om personeel. Een recruiter zegt tegen Bloomberg dat hij niet eerder zo veel beloningsvoorstellen die tot in de tientallen miljoenen lopen voorbij zag komen.

Dat is niet alleen omdat er meer vacatures zijn. Bankiers zijn de extreme werktijden ook zat, dus wordt er ook geconcurreerd op gunstiger arbeidsvoorwaarden. Goldman Sachs verhoogde het startsalaris nadat personeel klaagde over werkweken van wel honderd uur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img