Te late bezorging van post in 2019 komt PostNL duur te staan: €2 miljoen boete | Financieel

0
44

In dat jaar werd 94,34 procent van alle brievenbuspost binnen vijf dagen bezorgd. De wet vereist echter dat minimaal 95 procent van de brieven op de eerstvolgende bezorgdag afgeleverd.

Volgens PostNL was er sprake van overmacht omdat na de overname van concurrent Sandd problemen ontstonden op het netwerk van dat bedrijf. PostNL besloot daarom een deel van de Sandd-post zelf te bezorgen, maar daarbij werd de tijdslimiet overschreden.

De ACM vindt echter dat er geen sprake was van overmacht. PostNL zou niet voldoende voorbereid zijn geweest op mogelijke problemen bij Sandd. Ook stond de postbezorging al voor de overname van Sandd onder druk. Het percentage op tijd bezorgde brieven daalt al sinds 2014, benadrukt de toezichthouder.

PostNL geeft aan bezwaar aan te tekenen tegen de boete en herhaalt zijn standpunt van overmacht. Voor de overname van Sandd kon PostNL niet veel informatie krijgen over hoe Sandd werkte omdat er wettelijke beperkingen waren op de uitwisseling van informatie, stelt het bedrijf. Daar had de ACM rekening mee moeten houden, vindt de postbezorger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here