HomeZakelijkTwitter houdt Musk aan afspraak over overname | Financieel

Twitter houdt Musk aan afspraak over overname | Financieel

„Deze deal kan niet doorgaan, tenzij Twitter bewijs levert van beweringen dat minder dan 5 procent van zijn gebruikers spambots zijn”, zei Musk in een tweet. Ook herhaalde hij zijn eigen lezing dat dit percentage „veel hoger” is.

Musk heeft al een akkoord met het bestuur van Twitter om het bedrijf voor 44 miljard dollar (ruim 42 miljard euro) te kopen en van de beurs te halen. Het hele overnameproces verloopt echter zeer chaotisch. Afgelopen vrijdag verklaarde Musk de deal te bevriezen vanwege de onduidelijkheid over de nepaccounts. Kort daarop liet hij weten wel vast te houden aan zijn plan om Twitter over te nemen.

Uit een officieel document van Twitter bleek eerder deze maand dat minder dan 5 procent van de dagelijkse gebruikers uit spamaccounts bestaat. Musk wil weten waar het bedrijf tot percentage op baseert. Het aantal actieve gebruikers is belangrijk voor de potentiële winstgevendheid omdat spambots niet reageren op advertenties.

Musk verklaarde dat zijn team „een willekeurige steekproef van 100 volgers” op Twitter zou testen om nepaccounts te identificeren. Hij koos naar eigen zeggen voor dat aantal omdat Twitter zijn berekeningen voor nepaccounts ook altijd baseert op deze steekproefgrootte. Met die laatste opmerking heeft Musk volgens Twitter bedrijfsgevoelige informatie naar buiten gebracht en de geheimhoudingsovereenkomst voor de deal geschonden.

Twitter is niet van plan iets te veranderen aan zijn afspraken met Musk over de overname van het bedrijf. In een bij beurswaakhond SEC ingediend document voor aandeelhouders zegt het bedrijf vast te houden aan de afgesproken prijs van 54,20 dollar per Twitter-aandeel. Als het aan de directie van Twitter ligt moet de deal met Musk „zo snel mogelijk” worden afgerond.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img